Какво ми казва
лятното слънце,
защо ме гали
с лъчите си
толкова дръзко?
Какво ми показва,
искам да видя,
дори и да пострадам
малко с очите.
Може би знам
за тайната дълбока,
скрило някъде там
навътре в ядрото.
Може би е решило
с мен да я сподели,
затова толкова мило
ме докосва с лъчи.
© Богдана Маринова Todos los derechos reservados