11 feb 2015, 20:34

Какво се чува, щом престане... 

  Poesía » De amor
648 0 3

Какво се чува, щом престане
шумът на улици, площади,
и над планинските ливади
когато секне всеки звук?
Парче земя сред океан е,
звезда сред космоса безбрежен;
подобно роза връз рид снежен
звучи сърдечният капчук.

Гладът в зениците угасна,
стопиха се и смеховете;
увяхна дъхавото цвете,
зад хълма слънцето се скри;
но твойта фигура прекрасна
и в тъмното, и в тишината
в душата ми, като луната,
все пръска музика, искри.

Да секне ромонът упоен,
да няма цвят в лале ни в ирис,
ни в хляба вкус или пък мирис;
небето да покрие креп;
и насаме сърцето мое
със спомените да остане,
понеже то -- о жребий странен! --
все още влюбено е в теб.

© Тошко Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Вълшебен разкош... 💖
  • сърдечният капчук дали не възвестява пролет?
    все така хубаво и все така ... влюбено
  • Прекрасно произведение ...
Propuestas
: ??:??