Какво си ти, любов?
Игра на думи?
Порив от чувства?
Или едно от най-изящните изкуства?
Какво си ти, любов?
Една дъга от светлите нюанси
или на живота петзвездните романси?
Не си само чувство познато,
ти си като небесно ангелче крилато.
Имаш сила и любов даряваш
и леда в сърцето разтопяваш.
Ти, любов, изграждаш свят на нежност и доверие,
свят, където няма лицемерие.
Ти даряваш радост на сърцата
и правиш весели лицата.
Но ти можеш силно да раниш душите,
да разбиеш и мечтите.
Тогава идва светът на лъжите
и сълзите парят в очите.
Не знам какво си ти, любов -
силна връзка между двама,
градяща се на обич и доверие,
или остра болка от измама
и безпощадно лицемерие.
Какво си ти, любов???
© Ива Todos los derechos reservados
Поздрави!