12.11.2007 г., 16:58 ч.

Какво си ти, любов? 

  Поезия » Любовна
635 0 2

Какво си ти, любов?

Игра на думи?

Порив от чувства?

Или едно от най-изящните изкуства?

 

Какво си ти, любов?

Една дъга от светлите нюанси

или на живота петзвездните романси?

 

Не си само чувство познато,

ти си като небесно ангелче крилато.

Имаш сила и любов даряваш

и леда в сърцето разтопяваш.

 

Ти, любов, изграждаш свят на нежност и доверие,

свят, където няма лицемерие.

Ти даряваш радост на сърцата

и правиш весели лицата.

 

Но ти можеш силно да раниш душите,

да разбиеш и мечтите.

Тогава идва светът на лъжите

и сълзите парят в очите.

 

Не знам какво си ти, любов -

силна връзка между двама,

градяща се на обич и доверие,

или остра болка от измама

и безпощадно лицемерие.

 

Какво си ти, любов???

© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??