Какво след нас остава? Запитах се това.
Суетната ни слава? Добрите ни дела?
Едните ни предмети, закупени с пари?
Сълзите ни, пролети за нечии очи?
Подминатите думи: „Обичам те, любов“?
Изминатите друми в живота, тъй суров?
Увличане на сляпо по име и по плът
и тичане през лято по светлия ни път?
Отказана закрила на някой много слаб?
Доказване насила, че ние сме ербап?
Наказаните хора? Погазени мечти
и смазваща умора? Рояк от клевети?
Словесните тиради? Целувките със страст?
Телесната наслада? Преструвките за власт?
Копнежът за победа? Засятото дърво?
Летеж до Андромеда? Сърцато мъжество?
Кавгите ни нелепи? Имоти и пари?
Борбите ни свирепи? Хомоти и беди?
Животът заминава! Това го проумей!
Навярно ден остава, така че го Живей!
© Димитър Драганов Todos los derechos reservados