12.01.2021 г., 9:21 ч.

Какво след нас остава? 

  Поезия » Философска
263 2 3

Какво след нас остава? Запитах се това.

Суетната ни слава? Добрите ни дела?

Едните ни предмети, закупени с пари?

Сълзите ни, пролети за нечии очи?
 

Подминатите думи: „Обичам те, любов“?

Изминатите друми в живота, тъй суров?

Увличане на сляпо по име и по плът

и тичане през лято по светлия ни път?
 

Отказана закрила на някой много слаб?

Доказване насила, че ние сме ербап?

Наказаните хора? Погазени мечти

и смазваща умора? Рояк от клевети?
 

Словесните тиради? Целувките със страст?

Телесната наслада? Преструвките за власт?

Копнежът за победа? Засятото дърво?

Летеж до Андромеда? Сърцато мъжество?
 

Кавгите ни нелепи? Имоти и пари?

Борбите ни свирепи? Хомоти и беди?

Животът заминава! Това го проумей!

Навярно ден остава, така че го Живей!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??