14 may 2014, 21:08

Каквото повикало.... 

  Poesía » De humor
509 0 5

-


"На любов" е тъй сложна играта
и не всичко до болка е ясно.
Търся стриктно червило в яката му —
все нащрек да го хвана „на тясно”.
А в главата етюди по Хичкок
разигравам, додето го няма —
как ги сварвам на спалнята ничком
(да се сещат за края на драмата)!
Той неспирно живее с идеята,
че ме знае до точка и сричка
и си мисли: "Не знае за нея."
Но не знае, че аз зная всичко!

Дълго вдишва косите ми вечер
и гадае — "Рабан" ли, "Деним" ли е...
Проумява внезапно, че вече
не изричам сладникаво: „мили”.
Пуска злъчни шеги, ако често
килограми сверявам с кантара си
и очаква словесното ресто.
Не върви, а пък филмът му стар е.
И без критика днес не подмина
деколтето на моята дреха.
Вярно, доста е смела! И "мини".
Подходяща за... водка с утеха!

Но не виждам поуката тука.
Само грях. Отчуждение само.
Вкъщи — мъка. Навън си свирукаме
утешени на чуждото рамо.

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Наистина исках да се получи хумористичен стих!
    Поздрави за всички!

  • Харесах, въпреки малко горчивия край. Поздрави!
  • За деколтето - или хубаво, или нищо!
    Добре завърнала се с хубави стихотворения, Стенли!
  • Да ти кажа, хич не е смешно положението, на трагикомично ми отива
    Поуката е важна. Който я види де
    Сети се най-сетне да се отбиеш и тук, добре че знам къде да те намеря, когато ми потрябват думите ти :*
    Стенли!
  • Очарователно!
Propuestas
: ??:??