7 mar 2021, 7:19

Калинка - малинка 

  Poesía » De humor
483 0 9

Кацна ми на пръстчето мъничка калинка …

Питам аз: „Калинке – малинке, де е моята блондинка?“

Тя ми се ухили: „Спинка!

Спинка, бе с един блондин!.“

Ядно цапнах й един.

Напук се хванах после с брюнетка,

дето два пъти се женела по сметка.

За мене казва – по любов …

Ама аз нали не бях готов …

И кво` отметнах живо алаброса

и налетях на червенокоса.

Стеснително поставих й въпроса,

което явно я ядоса,

и тя така ме цапардоса,

че, две години вече синки нося.

Обаче още съм с нея,

за друга да помисля и не смея …

При нас е всичко подредено,

боядисано в унисон с червено.

Носът й даже все червен,

защото пийва и за мен …

Но стига съм разправял вече,

комай и пилето ми се препече.

А скоро върне ли се тя,

ще иска да си хапне веднага …

Какво ще стане в случай, че

сервирам пилето „фламбе“ ?

Не, няма – ще ме намрази,

тогава чупи много вази

и всеки път оказва се в моята глава.

Кво` да кажа? Случих на жена …

 

Ах, да, опа, опа, опа, ей я на – потропа,

ще се чуе изсвирване, …, а после вик

и още няколко след миг.

Съблече се и най-подир,

в къщи пак настава мир.

А сина ми веч` сънува милия,

о, на тате … идилия!

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Абсолютно вярно! Пиши!
  • Благодаря Ви, обичам когато творенията ми събуждат такъв отклик ... Все пак мисля, всеки пише за да събуди настроение ... Нали ... Блу, Безжичен, Росица, Румяна? ...
  • Ох, горкия- то не е от цвета на боята за косата, а е от цвета в.... гена!
    Хубаво стихо, поздравления!
  • Благодаря, разсмяхте ме! Страхотно чувство за хумор и много приятно поднесено! 😀
  • Създаваш настроение с лекия, незлобив хумор...
  • Смея се, ама да се отчете, че е със съчувствие към героя
  • Хахаха Блу, виждам, че ти е смешно ...
Propuestas
: ??:??