10 oct 2017, 11:19

Каменно дърво 

  Poesía
1135 4 5

Пра стар вулкан със гняв изригнал,

горещ оранжев ужас разпилял,

поселища със смъртоносна длан достигнал,

поля, гори посипал със печал.

 

По склона главоломно слизал,

убивал бързо, със злокобна вещина,

с огнения си език облизал,

донесъл мъртва тишина.

 

Дърво единствено под лавата се скрило

с живота неспособно да се раздели,

зеленина във мъката стопило,

след хилядолетия успяло да се вкамени.

© Ивалина Петкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??