13 ago 2017, 9:27

Капризите на младостта 

  Poesía » Filosófica
228 0 2

Капризите на младостта

 

Децата ми пораснаха големи

и всяко от тях в своя път върви,

и всяко чопли само свойте теми,

и всяко в своето квадратче се мори.

 

А аз самият боря се за всички

и искам опита си да им дам

А те, като подплашените птички,

летят от гдето, аз се връщам сам!

 

И искам пътя си отъпкан да покажа,

акъл и хитрост да им дам,

от грешното сега да ги откажа,

защото клопките житейски знам!

 

Но виждам напора на младостта им!

Със този устрем и аз съм живял...

О, всеки иска грешки да направи

и винаги самотен пред тях се е спрял!

 

Те виждат, че живота ме е смачкал...

Живота ми пред старостта е спрял.

В несигурната вече моя крачка,

не виждат сигурност, а жал!

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??