15 abr 2007, 11:10

Карма 

  Poesía
660 0 3
 

Много, много отдавна,

още в динозавърската ера,

кога Земята плоска бе и равна,

случи се природната афера.

Изправи се маймуната космата

през онзи тъй далечен век,

почеса зад ушите си главата

и рече притеснено: "Бре! Станах на човек!"

И настана еволюция положителна,

Вселената потъна в тържество,

когато всяка твар космата и съмнителна

превърна се в човешко същество.

Но отмина бързо тоз период,

еволюцията е вече отрицателна,

а някогашният стремглав възход

сега е мярка наказателна.

Маймуната в човек се вчера трансформира,

а положението е днес печално,

човекът във маймуна "еволюира",

а уж си взе с бананите прощално.

И бясно днес светът се клати,

отново дивото зове,

и мутирали са хората примати -

хем маймуни, хем и зверове.

© Венелин Стоичков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??