Катеричка
Там, на горската поляна
ние бяхме с тати, с мама,
тя дойде при нас самичка,
там от близката горичка,
катеричка рунтавелка
с чернички очи ни стрелка,
бавно, бавно стъпва тя
по полянката с цветя!
© Вал Герх Todos los derechos reservados