26 jun 2006, 20:34

Като блудница 

  Poesía
705 0 2
              Като блудница се скитам
              в тъмния град и безлюден остров
              е живота без тебе.
              Не звънят камбанки,
              не блести в разкош
              косата моя, разпиляна на гръдта ти.

              Очите от взиране изгубват цвят,
              устните тихо изричат:
              -Къде си скитнико,
               прозореца за теб свети в домът ни!

             И като мушица от светлина изкушен
             идваш тука привлечен.
             Ръцете ти казват тихо това,
             което изричаш само в ума си!

© Евелина Мавродиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ... Прекрасно... И толкова истинско!
    "Ръцете ти казват тихо това
    което изричаш само в ума си!"
    ...Браво!
  • Тъжно!Страхотен стих!
    И все пак езика на ръцете е повече от едно истинско откровение.
Propuestas
: ??:??