КАТО МАГИЯ
„Ще допълзя на лакти и колене,
за да ти кажа, че на този свят
обичам само, само теб!”
Михаил Белчев
Дойдох при теб на лакти и колене
и славеева песен ти донесох. Чуй.
Не исках невъзможното за мене,
а исках любовта ти – само туй!
И ти я даде. Бе като магия,
когато развълнуван я приех –
смес между нирвана и стихия,
и огън, който в шепите си взех.
Свят – единствено възможен!
Вярвах силно, че е постижим,
че в него смисъл е заложен –
за двама ни, ако ведно вървим.
И днес завинаги сме цялост –
една душа, намерила покой
в една жадувана безкрайност,
а там присъства неизменноТой.
Ако съм толкова лиричен,
причината единствено си ти.
До болка вечност ще обичам,
защото твоят огън в мен гори.
Затуй перото ми все теб възпява:
бях сам – любов ми подари!
И ако то да пише продължава,
виновница си ти и само ти!
24. 08. 2012 г.
Русе
© Румен Ченков Todos los derechos reservados