15 abr 2015, 0:35

Като птица 

  Poesía » De amor
435 0 0

                                  

Като птица

 

 

Споменът се връща, кърши,

къса по малко от моята душа

и когато някой ден се свърши,

мен няма да ме има на света.

 

Безкрайна е любовта от жар родена,

в екстаз изпада под последна реч.

Заради тебе душата ми е ранена.

При мен остави само остър меч…

 

Жал притиска нежната душа.

Поиска невъзможното – да те забравя!

Но всяка стъпка напомня ми и ще реша

дълбоко в сърцето си да те оставя.

 

А мечът напосоки силно реже,

не пита кой си и какво ти аз дължа.

Мъката с достойна обич заедно лежи,

без тебе аз трябва да продължа.

 

Боли ме силнo, но с тебе ще вървя

да срещам и обич и омраза.

Ще те чакам, но силно ще скърбя.

“Обичай го“ – сърцето ми подсказа.

 

Ще се върнеш ли в старата пътека?

Не бързай, аз те чакам и полека

в моя скут ще те гушна и държа,

ще те обичам и безмълвна ще кръжа.

 

 

 

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??