Като птица
Споменът се връща, кърши,
къса по малко от моята душа
и когато някой ден се свърши,
мен няма да ме има на света.
Безкрайна е любовта от жар родена,
в екстаз изпада под последна реч.
Заради тебе душата ми е ранена.
При мен остави само остър меч…
Жал притиска нежната душа.
Поиска невъзможното – да те забравя!
Но всяка стъпка напомня ми и ще реша
дълбоко в сърцето си да те оставя.
А мечът напосоки силно реже,
не пита кой си и какво ти аз дължа.
Мъката с достойна обич заедно лежи,
без тебе аз трябва да продължа.
Боли ме силнo, но с тебе ще вървя
да срещам и обич и омраза.
Ще те чакам, но силно ще скърбя.
“Обичай го“ – сърцето ми подсказа.
Ще се върнеш ли в старата пътека?
Не бързай, аз те чакам и полека
в моя скут ще те гушна и държа,
ще те обичам и безмълвна ще кръжа.
© Йонка Янкова All rights reserved.