15 ago 2020, 13:15

Като птица 

  Poesía » Filosófica
841 0 2

А ти мечтала ли си някога да бъдеш птица,
в неволен полет да летиш,
ръцете ти криле да бъдат на орлица, 
безкрайното небе да покориш?

И само с облаците да флиртуваш,
вятара да бъде твой другар,
на Божията гледка отвисоко да се любуваш,
на времето да станеш господар.

Да танцуваш с на слънцето лъчите,
топлината им в перата да усещаш,
а дъжда да скрива тъгата в очите,
в които чувствата си скришно подреждаш.

Понякога единствено за това си мечтая,
като птица да се рея в небето,
жадно да търся и диря безкрая,
и там да остане сърцето ми клето.

                                         

© Ирина Пачелиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??