19 feb 2012, 18:41

" Като теб, като мен " 

  Poesía » Filosófica
488 0 0
" Като теб, като мен "

Като кръв от рана,
като сълзи от очи,
като къс от сърце,
като парчета лед от измръзнали ръце.

Като пръсти
от отрязаните ми крака,
като нокти,
изтръгнати с железни клещи -
като огъня от кладата горещи.

Като животно
в стомаха на човека,
като човек
в устата на машината,
като усмивка
в потока от страдание,
като угасваща звезда
в обречена на вечен мрак земя.
 
Като песен
в мълчанието на откъснати езици,
като пясък
между шепите на слепец,
като шепот
в безсилието на немия.
 
Това сме -
аз като теб и ти като мен,
претоварени с лъжи мечти -
нощ след нощ и ден след ден.
Като пътник уморен...

© Задгробник Евотош Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??