26 abr 2018, 10:04  

Като в църква 

  Poesía » Otra
689 8 17

При дадената дума се завръщам.

Денят е сух, а пътят е корав.

Почупил е краката на мнозина.

Внимателно пълзя. Не ходя прав.

 

При клетвата си влизам, като в църква -

смирен, притихнал, гологлав…

Не знам какво и как пожертвах,

и не разбрах… Доколко оцелях?

 

Звукът в душата ме прегръща

с онази своя, изначална, белота,

а споменът започва да разказва

най-свидната си приказка за любовта.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??