На С. Василев
Топлата негова ръка
протяга се към моята.
Ах, аз вече не съм сама...
и моята ръка е в твоята.
Някога, в миналите дни,
с маска на лице стоях,
на чина ученически сама,
до мене - само самота.
И ето, идва този ден,
в който без маска всеки е строен.
И гледат го хиляди очи безлични,
а аз и ти сме заедно, усмихнати.
Китка цветя благоуханни
тогава ти ми подари -
за първи път, така прекрасни,
държах у себе си сълзи.
Тъй различен в онзи ден,
ти покани ме на танц
от приказки скроен:
тъй чуден валс!
В миг един двама непознати,
цял живот сякаш заедно били.
Ти и аз, на празник чудни,
ръка в ръка вървим.
И моята ръка е в твоята,
и усмивката си с теб деля.
На празника сами
свалихме маските, нали?
© Меру Муртаг Todos los derechos reservados