16 jun 2005, 16:16

Китайска загадка 

  Poesía
806 0 4

Китайска загадка са явленията случващи се

на подсъзнателно ниво,

където зримото разтваря вратите си широко

и в стаята витаят духове,

говорещи единствено сами със себе си,

защото нямат слух и сянката им е рапъната

на кръст при мисълта,

че могат да присъстват невидимо навсякъде.

А колко малко е да си представим,

че всъшност сме остатък в неизвървяната ни
обичност и губим всичко искайки.

В празните джобове сме сложили единствено

усмивката на съществуването си. 

И е достатъчно да се обърнем

с очи към синьото, за да прозрем в загадката

заложения смисъл на оцеляването.

Така измислените сънища пробождат времето

и ядката в черупката на ореха

отстава непокътната и цяла.

В нетърсене на смисъла сърцето се смалява...

В очите притъмнява

и буди размисли, а пътя мнимо продължава ...

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??