24 may 2014, 8:07

Кивот 

  Poesía
546 0 4

Свойта мисъл пак ще разюздя -
стига фарисейски капризи!
Не си давам другата буза
и си пазя втората риза.

Мигар някой ми даде чорап,
или късче от своя балтон?
Не веднъж ли замръквах без хляб,
по надежда и стар панталон.

Боб и леща, и печен картоф
(две риби - за кого по-напред)
Глътка обич и залък любов
е храната на всеки поет.

Друг е вече животът и знам,
не по заповед крачи светът.
Днес търгуват във Божия храм
и от вярата сръчно крадат.

Нейде сбират скрижалите прах
на небето под синия свод.
Но с годините вече разбрах:
любовта е единствен кивот.

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??