24 jul 2009, 10:27

Кладенци 

  Poesía
458 0 1

 

                КЛАДЕНЦИ

 

Черпих вода от кладенец на дните.

На колко хора жажда утолих?

Пресъхна! Невинен още ме корите.

Останах сам  със живота тих.

 

Които пиха, камъни хвърлиха в тях,

а другите със злоба ги солиха.

Нищо, че хляб и вода по равно делях.

Те и омраза вплетоха във стиха.

 

Пусти са моите кладенци - бежанци.

Свърши водата за нас и за тях.

Под бащиното небе сме пришълци.

С разпиляна душа, защо  ли живях?

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Защо ли, Мимо?! Навярно, за да градиш с камъните, които са хвърлили, тези които са пили от твоите кладенци!...
Propuestas
: ??:??