25 may 2011, 22:35

Клетка 

  Poesía » De amor
420 0 1

В клетка съм окована,

приличам на птица ранена,

в затвор мрачен, на сянка -

съдба, от теб отредена.

 

Защо ме гледаш така?

Нима съм птица без крила?!

Искам свободна да полетя,

но ти с фалшива любов ме окова.

 

Скришом тайни срещи -

уреждам си със слънцето.

Само то е моето бягство,

само то е истината ми.

 

Погледни! Аз не съм птица,

нямам крила, но скоро ще отлетя.

А ти остани и се самосъжалявай,

за стореното сам се наранявай!

 

Потърси! Причината е клетката,

пътят ми един е - към слънцето.

А ти остани, ако можеш ме забрави!

Виж! Аз съм човек и летя...

 

© Ирена Дочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??