По повод откриването на Зимния панаир на книгата с пожеланието децата ни по-често да посягат към нея.
С колко трепет аз те разтварям,
с колко обич аз те чета,
с колко радост по твойте пътеки,
мила книжке, напреде вървя.
Ти ми сочиш пътеките нови,
към които стреми се света.
Ти ме водиш с героите твои,
ти ме учиш що е добро.
Мила книжке, моя другарке,
мое слънце и мои мечти,
аз със тебе съм толкоз богата -
знанието ти ми дари.
Мила книжке, целувам те нежно,
моя книжке, прегръщам те аз,
пък другарче, от тебе по-вярно
нивга няма да имам си аз.
© Анна Дюлгерова Todos los derechos reservados