По вените – божествен акведукт,
кръвта тече червена и гореща,
разпалва страстите подобно шут,
поканил херцогинята на среща.
Кодира знаци кръвния поток
в извивките на грешното ни тяло.
Сърцето прави своя лъвски скок,
от аления сок кураж събрало.
Къде ме тласка този властен зов
от лоното на същността извиращ?
Човешкото му име е „Любов“,
във всяка молекула кръв вибрира.
Безсилна съм пред неговата мощ
и в сънищата даже ме намира.
Изпълва ме като тръстиков кош
с трептящите акорди на Всемира.
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados