30 nov 2016, 12:38

Кога певецът се превръща в поет 

  Poesía » Otra
240 0 0

Кога певецът се превръща в поет?

Дали ако скришом китарата плаче

или струни зоват: „Срещу войните напред!

Любов и мир! – както за всеки да значи!

Децата да не ни връщат в ковчези

от поредната чужда война,

където наред са избивали

беззащитни хора в далечна страна.“

 

Кога певецът се превръща в поет?

Когато текстът не е развлечение,

а послание за години напред.

Когато музиката щрихи рисува

сред думите от всеки един ред.

Когато с песни отключва врати

за мисли и полет към свободата

и казва: „Ти можеш! Само стани!

Не бъди безучастна тухла в стената!“

Не гради постоянно някакви кули

върху пясъчна основа от думи,

забравяйки навика ни да лъжем,

превърнал се в наш прощъпулник.   

Нека светът да не е царство на сенки,

лочещи кръв от петролни реки.

Нека да е безбрежна зелена градина

с деца край наивник, даряващ мечти.“

 

Тогава певецът се превръща в поет...

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

С огромно уважение към поета Боб Дилън! 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??