1 feb 2019, 17:36

Когато... 

  Poesía
489 4 3

Едно мое старо стихотворение по случай празника на виното:

 

Когато една мъка те задави
и вярата ти пак се просълзи,
когато Споменът те изостави,
когато мъртви раждат се мечти...

Когато Отчаянието силно
те стисне със съмнения – ръце,
сипи си една чашка лудо вино
и не затваряй твоето сърце.

Спомни си за приятели забравени,
две топли думи някому кажи.
Помилвай с поглед дивната луна,
дари с усмивка топлите звезди.

Запей си нещо, дори тъжна песен.
Сам себе си се изненадай ти
и ако само в миг ти стане светло,
дори за този миг благодари...

© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубав и светъл стих. Освен това изключително полезен като съвет. Виното и сърцето са разковничето на щастието! Весел уикенд, Веселка и поздрав за стиха!
  • Миг светлина отразен в чаша руйно вино.Това е твоят стих.
Propuestas
: ??:??