Когато си в борова гора, а не усещаш
присъствието на Бог,
когато астралния ти близнак се губи
някъде из лабиринтите
на космоса,
когато мечтите ти се превръщат
от герои в жертви,
когато мъжът с розовата вратовръзка
не те обича, а обсебва,
тогава издухай, избутай,
смачкай страданието, вкарай в душата си
въздух с органичен произход,
филтрирай сърцето си,
направи си огън от камък,
вода от пустиня, любов от омраза,
усмивка от сълза,
поезия от проза, среща от раздяла.
И изпий една чаша
бургундско шардоне. За звук,
за цвят, за живот.
© Светла Todos los derechos reservados