8 jul 2021, 7:16

Kогато дойдат зимните недели 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica
596 6 15

Словата, дето Бог ми ги дари,

макар и само с малко недостигат,

за да опиша летните зори –

сълзици – по крилата на авлига.

 

На младите косачи завидях –

в нозете ляга дъхава отава.

Светулково фенерче, лунен прах

и песен от щурците ми остава.

 

Да можех аз за есен, или три

едно, едничко лято да получа.

Но старата вълшебница се скри,

отнесе на годините ми ключа.

 

Четирилистна детелина скрих,

сред страници на книга – пожълтели,

за да ме стопля августовски стих,

когато дойдат зимните недели.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Здравей, мое лято! »

5 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??