Jul 8, 2021, 7:16 AM

Kогато дойдат зимните недели 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
540 6 16

Словата, дето Бог ми ги дари,

макар и само с малко недостигат,

за да опиша летните зори –

сълзици – по крилата на авлига.

 

На младите косачи завидях –

в нозете ляга дъхава отава.

Светулково фенерче, лунен прах

и песен от щурците ми остава.

 

Да можех аз за есен, или три

едно, едничко лято да получа.

Но старата вълшебница се скри,

отнесе на годините ми ключа.

 

Четирилистна детелина скрих,

сред страници на книга – пожълтели,

за да ме стопля августовски стих,

когато дойдат зимните недели.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

The work is a contestant:

Здравей, мое лято! »

5 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??