Когато идвам при Морето...
Море, море -- твърдят, че си безбрежно,
но всъщност знам, че имаш брегове,
където се завръщат неизбежно
изгубените твои синове!...
Море, море -- твърдят че си Стихия,
но всъщност мога да те събера
в душата си и там да те укрия,
ако посока друга избера!..
... А за Безкрайност, Вятър и Химери
ако ли пак зажаля някой ден:
море, море аз знам да те намеря --
Стихия и Безбрежие за мен!...
25.05.2005.
Халкидики; Гърция
© Коста Качев Todos los derechos reservados
знае безбрежие и бряг!
Поздравления,Коста!