7.07.2019 г., 9:40 ч.

Когато идвам при Морето... 

  Поезия » Философска
210 2 1

 

Когато идвам при Морето...

 

Море, море -- твърдят, че си безбрежно,

но всъщност знам, че имаш брегове,

където се завръщат неизбежно

изгубените твои синове!...

 

Море, море -- твърдят че си Стихия,

но всъщност мога да те събера

в душата си и там да те укрия,

ако посока друга избера!..

 

... А за Безкрайност, Вятър и Химери

ако ли пак зажаля някой ден:

море, море аз знам да те намеря --

Стихия и Безбрежие за мен!...

 

25.05.2005.

Халкидики; Гърция

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??