16 nov 2024, 21:20

Когато любовта си отива 

  Poesía » De amor, Verso libre
61 0 0

Боли ме за трима!

Когато се късах от яд и от гняв!

И боли да съм зла и да викам,

да крещя и да удрям,

да вдигам във въздуха клетви и прах!

 

А ти да усещаш, че губиш,

че няма да сетиш нищо от мен.

Целувка от алени устни,

погубваш живот!

Погубваш любов, дето 

още живее и пари,

любов истинска - не просто фалш!

 

И няма да сторя нищо, 

да се боря видях, че не стига!

Когато потъва корабът цял,

екипажът въздъхва 

и всеки си взима сбогом.

Зарича се: "Ще се срещнем

някога пак!".

 

И тъй като днес си отивам, 

с насълзени очи, пълни с тъга.

Аз знам, че обичах и още обичам,

но няма как да спася 

клетва, строшена на две

и оставена да изчезва в тъмна мъгла.

© Любима Маеркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??