20 jul 2024, 0:33  

Когато много ме болеше 

  Poesía » Filosófica
169 4 10

КОГАТО МНОГО МЕ БОЛЕШЕ

 

Сценария не зная кой е писал

и колко са солта му и пиперът.

Събитията носят тайнствен смисъл,

на мен остава ми да го намеря.

 

Уроците трънливи да науча

и болката докрай да преболея.

Но тук не иде реч за частен случай,

а за оставащото подир нея.

 

Че щом си тръгна – с мен не нося нищо

и споменът бледнее – в късо време.

Аз цял живот в сърцето си разнищвам

загадки, независещи от мене.

 

Вторачвам се – съзирам само плява,

за чийто смисъл бивах заблудена.

Най-мъдрите накрая оглупяват,

а простите потеглят просветлени.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??