Сценария не зная кой е писал
и колко са солта му и пиперът.
Събитията носят тайнствен смисъл,
на мен остава ми да го намеря.
Уроците трънливи да науча
и болката докрай да преболея.
Но тук не иде реч за частен случай,
а за оставащото подир нея.
Че щом си тръгна – с мен не нося нищо
и споменът бледнее – в късо време.
Аз цял живот в сърцето си разнищвам
загадки, независещи от мене.
Вторачвам се – съзирам само плява,
за чийто смисъл бивах заблудена.
Най-мъдрите накрая оглупяват,
а простите потеглят просветлени.
© Валентина Йотова Все права защищены