КОГАТО ОГЛУШЕЯ НЯКОЙ ДЕН
Бетховен,
и напълно оглушал,
пак своите симфонии е слушал.
А аз,
когато оглушея някой ден -
каква ли музика ще ми звъни в ушите?
Израснах
в скътан, тих планински кът.
Омайваха ме –
с песните си птиците в гората,
потокът лих - със ромона си тих,
и шепотът на капките в листата.
А после дълго
по летѝщата живях.
И днес
във пренаселен град живея.
Бръмчат коли,
трамваите дрънчат -
от непрестанен шум ще оглушея!
Но,
ако оглушея някой ден,
пак птичи песни
ще звънят в душата ми,
потокът лих - със ромона му тих,
и шепотът на капките – по буковата шума!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados