14 dic 2015, 17:42

Когато сам на себе си омръзнеш 

  Poesía » Otra
329 0 1

Когато сам на себе си омръзнеш

 

Когато, сам на себе си омръзнал,

усещаш свежестта че отлетя —

младежът весел темерут небръснат

е станал — отегчен кат’ есента —

 

ти виж черешата цъфтяща, бяла,

ухажвана от хиляди пчели,

с годишен кръг отново напълняла,

как хубавей. Животът ако ли

 

с усмивка блага тъй те шамароса,

че пред очите да хвърчат искри,

недей на него ти да се ядосваш —

у себе си причината открий:

 

на прадеди неизплатена карма,

през векове дошла със смисъл нов,

и спомен, що сърцето претоварва,

за стисната, недадена любов.

 

Плесници получавал със дузини,

целувка жарка ще те разтъжи.

Изпий я жадно, еще неизстинал,

и втората си буза подложи.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Страхотно- висш пилотаж и удивителен поетичен финал !
Propuestas
: ??:??