8 may 2011, 22:37  

Когато се срещнем 

  Poesía » De amor
1257 1 7

Все някога, знам, ще сте срещна,

ще застана свенливо пред теб,

ще притихне в гърдите ти нещо

и за миг може би ще се спреш.

 

Мисълта ти със взрив ще се пръсне

като празнична светла заря!

В този миг нещо в теб ще възкръсне,

ще изгубиш очи за света.


В този ден, когато те срещна,

дъжд по паважа ще бие пети

Ще ме погалиш  с длани горещи

и слънце в косите ми ще затрепти...

 

Сто на сто някой ден ще се видим

и между ни като ток ще пулсира

цяло пространство. Чак до невидимост.

Всеки в другия ще се намира.

 

Някой ден ще се срещнем като два огъня

или като  близки подземни води

и след това дали без тебе ще мога?

А без мене ще можеш ли ти?

© Миглена Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??