15 jun 2024, 19:14

Когато си отива 

  Poesía » Filosófica
96 1 4

Когато нещо си отива,
не се опитвай да го спреш.
Усмивка нова те залива
и чака да я избереш.

 

Отива си пресъхнал извор,
раздал незабравими дни.
Отива си задъхан избор,
потънал в нечии очи.

 

Отива си откъснат спомен,
пулсирал в нечии сърца
и попечителят бездомен
на стара рухнала скала.

 

Отива си залязващ преход,
от усмирена суета
и спуска се небесен екот,
разбил вековната стена.

 

Когато нещо си отива,
пусни го, отвори врати,
душата, за да е щастлива,
свободна нека полети.

© Наташа Басарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??