10 abr 2024, 13:01

Когато тихо Залезът припада 

  Poesía » Canción de autor
224 15 18

Когато тихо Залезът припада
и в чашата ми кротко се топи,
Земята е усмихната и млада.
И цялата ухае на липи!...

Луната се преструва на заспала,
но гледа със едното си око,
как Облакът целува на раздяла
Земята със карирано сако.

Нощта се спуска право от баира
и ляга под голямата асма,
там, дето само Вятърът не спира
да свири на цигулка у дома…

© Георги Ревов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??