10.04.2024 г., 13:01 ч.

Когато тихо Залезът припада 

  Поезия » Авторска песен
198 13 16

Когато тихо Залезът припада
и в чашата ми кротко се топи,
Земята е усмихната и млада.
И цялата ухае на липи!...

Луната се преструва на заспала,
но гледа със едното си око,
как Облакът целува на раздяла
Земята със карирано сако.

Нощта се спуска право от баира
и ляга под голямата асма,
там, дето само Вятърът не спира
да свири на цигулка у дома…

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??