Кой омеси лъжата
заедно с житото
и по пътя към вярата
ни блъсна след питата –
нея да следваме,
кръвта да отъпчем,
да не нагарча, когато
започнем да дъвчем
черните залъци,
белите залъци -
все не успяваме да се опазим
и покрай старите
мършави замъци
нови изникнаха -
пак ще се лази.
Пак ще прохождат
хилави бебета,
яхнали яки
селски говеда.
Щом ни лъжат със хляба,
пред който се кръстим,
има ли смисъл
да ни разпъват кръста!
© Теменуга Маринова Todos los derechos reservados