Кой ви каза, че вятърът няма мечти,
че натам и насам все върви!
Кой ви каза, че той е бездомен!
Духнал тук - духнал там...Пак е виновен!
Я послушайте! Тихо! Седнете.
Той говори с онази липи...
Тихо! Тихо! Мълчете...
Плаче той! Има сълзи!
Кой ви каза!? Кой ви измъчи!
Всеки вятър дълго мълчи...
Рано сутрин денят, ще научи
за горещите, тайни сълзи...
© Хари Спасов Todos los derechos reservados