За тебе бях кокиче бяло,
нежно и невинно в зимен ден!
За тебе бях най-милото момиче,
ангелът небесен, от болка спасен!
Ти обичаше това кокиче, повече от себе си дори,
но в стремежа си да го докажеш, задушаваше го
в своя плен!
Яд те беше, че е чисто, а ти си подъл и студен!
Не можа да го приемеш и го смачка разгневен!
© Красимира Неделчева Todos los derechos reservados