22 ago 2017, 12:38

Безчувственост 

  Poesía » Civil
440 2 6

Кога си отиде моралът от хората? 
Повечето станаха хладни, безчувствени!
Всеки, объркан, си търси изгодата!
Всеки плячкосва, ранява, напуска!

Чувствата топли умряха отдавна!
В някое сиво и мрачно метро,
моята роза лежеше самотна,
до нея бе свито писмо на кълбо!

На светлата пейка в мрачния град,
той чакаше дълго, но нея я нямаше,
стана и просто си тръгна момчето,
живеещо в свят на лъжи и измами.

Доброто изчезна! Умря любовта!
Изгасна последната крушка с надежда!
Стана безцветен и черен света,
ние сме слепи, нищо не виждаме!

© Димитър Драганов Todos los derechos reservados

©Димитър Драганов – 06.9.16 г.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??