Когато в душата ни има голяма тъга,
отиваме при корените си,при рода.
Там е нашето богатство и усмивка,
при нашето семейство,майка и баща!
Отново връщам се там на село в планина,
малко сгушило се в гора,при стара река!
На Бъдни вечер всички заедно сме сега,
синове,снахи и внуци край старата камина.
Тук всички събраме се всяка година,
на трапезата семейна отрупана с блюда!
Някак бързо старата година си замина,
събрахме се заедно на празника,рода.
Елхата грее,мигат цветни светлините,
всички усещаме усмихнати на Коледа духа.
Да бъдем здрави и щастливи да са ни дните
всяка година да сме тук краи красивата елха!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados