Dec 23, 2020, 3:59 PM

Коледа на село 

  Poetry » Other
323 1 2

            Коледа на село

 

 

Когато в душата ни има голяма тъга,

отиваме при корените си,при рода.

Там е нашето богатство и усмивка,

при нашето семейство,майка и баща!

 

Отново връщам се там на село в планина,

малко сгушило се в гора,при стара река!

На Бъдни вечер всички заедно сме сега,

синове,снахи и внуци край старата камина.

 

Тук всички събраме се всяка година,

на трапезата семейна отрупана с блюда!

Някак бързо старата година си замина,

събрахме се заедно на празника,рода.

 

Елхата грее,мигат цветни светлините,

всички усещаме  усмихнати на Коледа духа.

Да бъдем здрави и щастливи да са ни дните

всяка година да сме тук краи красивата елха!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??