17 nov 2022, 10:50  

Коледа ни подмина 

  Poesía » Civil
209 1 4

Коледа,  рекламиране,
посред ноември радва.
Няма ни хляб, ни сирене,
а за елхите — брадва.

Светят в неон витрините,
петъци черни, драма.
Бързайте, да се минете,
Коледа и да няма.

Празни висят чувалите,
колят за вас елени.
Празник за неразбралите,
мъка, за заблудени,

пазещи още скритата
вяра. И до амина,
можете да ги питате.
Коледа ни подмина...

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??