17.11.2022 г., 10:50 ч.  

Коледа ни подмина 

  Поезия » Гражданска
208 1 4

Коледа,  рекламиране,
посред ноември радва.
Няма ни хляб, ни сирене,
а за елхите — брадва.

Светят в неон витрините,
петъци черни, драма.
Бързайте, да се минете,
Коледа и да няма.

Празни висят чувалите,
колят за вас елени.
Празник за неразбралите,
мъка, за заблудени,

пазещи още скритата
вяра. И до амина,
можете да ги питате.
Коледа ни подмина...

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??